В Україні прийняли закон про введення ринку землі з липня 2021 року / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розпочало підготовку до запуску в країні ринку землі, який запланований на 1 липня 2021 року. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Читайте такожВерховна Рада відкрила ринок землі в Україні: що потрібно знаті (відео)

"Зараз наше головне завдання - підготуватися до відкриття ринку землі і створити всі необхідні умови для того, щоб фермер отримав доступ до кредитних ресурсів, не допустити рейдерства і встановити такі правила гри, які б дозволили створювати нові робочі місця на землі і розвиватися аграрного сектору", - наводяться в повідомленні слова міністра економіки Ігоря Петрашка.

Відео дня

За інформацією прес-служби, міністерство починає консультації з аграріями та створює спеціальну робочу групу для імплементації закону про ринок землі.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в ніч на 31 березня ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення (№2178-10), який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Закон передбачає поетапну земельну реформу: з 1 липня 2021 року купувати сільськогосподарські землі зможуть лише фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектар. На другому етапі, з 1 січня 2024 року, розмір концентрації збільшиться до 10 тис. гектарів, а купувати землі зможуть також юридичні особи.

Забороняється продаж земель іноземцям, юрособам з іноземними акціонерами і юрособам, бенефіціарів яких неможливо встановити або бенефіціари яких зареєстровані в офшорних зонах, а також особам, проти яких діють спеціальні економічні та інші санкції.

Також закон забороняє продаж сільгоспземель комунальної та державної власності.