/ telegraf.com.ua

«Ми їм («Московській Пивоварній Компанії» - УНІАН) надали право наливати торгову марку «Оболонь» на своїх потужностях», - повідомили УНІАН у прес-службі компанії, відмовившись розголошувати деталі угоди, зокрема термін надання ліцензії.

При цьому у прес-службі зазначили, що метою цієї співпраці є компенсація недоотриманих компанією доходів від втрати російського ринку у зв'язку з забороною ввезення продукції компанії «Оболонь» на територію Росії.

«Понад половина імпортного пива у Росії належала «Оболоні». Нам потрібно якось компенсувати, тому що це українські гроші, це робочі місця в Україні», - зазначила представник компанії.

Відео дня

Читайте такожПиво в Україні стало алкогольним напоєм

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2014 року Росія вирішила призупинити ввезення алкоголю з України. Зокрема, санкції торкнулися пива виробництва «Оболонь», яке, за даними Росії, не відповідало вимогам із енергетичної цінності та органолептичними показниками. Також Росія заборонила ввезення пивних напоїв виробництва «Сан Інбев Україна», в яких виявлено невідповідність нормативним вимогам, що пред'являються до маркування продукції, а також спиртних напоїв виробництва ТОВ «Українська дистрибуційна компанія», які не відповідали за об'ємною часткою спирту і органолептичними показниками.

Компанія «Оболонь» в 2014 році отримала 539 млн грн чистого збитку проти 195,3 млн грн чистого прибутку в 2013 році.

Довідка УНІАН. Корпорація «Оболонь» об'єднує головний завод, два віддалених цехи, два дочірніх підприємства та чотири підприємства з корпоративними правами. У цілому в корпорації працює близько 7,5 тис. співробітників. До складу корпорації, крім заводу в Києві («Оболонь»), входять «Пивоварня Зіберта» (Фастів, Київська обл.), Охтирський пивзавод (Сумська обл.), Севастопольський завод напоїв, Бершадський пивкомбінат (Вінницька обл.), підприємство із виробництва пива і безалкогольних напоїв «Красилівське» (Хмельницька обл.). Також до складу корпорації входять інші підприємства, зокрема із виробництва солоду, агропідприємство, яке спеціалізується на вирощуванні ячменю, завод із виробництва склотари, снеків та інше.

Читайте такожВиробництво пива в Україні знизилося на чверть

«Московська Пивоварна Компанія» вийшла на російський ринок напоїв з продуктами власного виробництва у вересні 2008 року. До складу компанії входять пивоварний завод, власні дистриб'юторський і логістичний центри, загальний обсяг інвестицій у які склав понад 300 мільйонів доларів. Завод компанії має первісну потужність понад 2,4 млн гл у рік.