Експорт свинини в першому півріччі зріс у 2,7 рази / фото УНІАН

Українські підприємства за перші шість місяців поточного року експортували 3,58 тис. тонн свинини, що в 2,7 раза перевищує показник за аналогічний період минулого року, повідомила прес-служба Асоціації свинарів України (АСУ).

Читайте такожЕксперти прогнозують скорочення виробництва свинини в Україні

Згідно з повідомленням, експорт живих свиней забійних кондицій в першому півріччі зріс у 2,5 раза – до 1,5 тис. тонн.

Відео дня

«Враховуючи, що обсяги імпорту за цими товарними позиціями як у грошовому, так і в натуральному вираженні відстають від обсягів експорту, Україна зміцнюється в званні нетто-експортера свиней і свинини. Основним драйвером цього є попит з боку Грузії, яка залишається основним ринком збуту свинини і єдиним покупцем живця», - повідомила прес-служба з посиланням на аналітика АСУ Олександру Бондарську.

За даними асоціації, виручка від експорту свинини в першому півріччі становила 7,5 млн дол., а живця – близько 2,2 млн дол.

«Крім торгівлі свининою і живцем, валютна виручка надходить за рахунок експорту свинячих субпродуктів, тому загальний приплив валюти від експорту продукції свинарства ще більший», - додала прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Державної фіскальної служби, експорт свинини з України в 2016 році скоротився в 8,5 раза – до 3,2 тис. тонн, у грошовому вираженні експорт свинини скоротився в 10,7 раза – до 5,1 тис. дол.