фото ілюстративне УНІАН

На початку вересня Україна налагодила експорт зерна через морські порти Хорватії. Альтернативні логістичні шляхи допомагають експорту українського зерна під час блокади глибоководних портів Чорного моря. Новим шляхом перш за все скористалися компанії, які вже мали та мають досвід перевалки зернових через Хорватію. "Агропросперіс" - вітчизняний експортер зернових, працює з цим напрямком з 2021 року. За 4 роки було перевалено більше 25 000 тон зернових до різних країн світу. Зараз через Хорватію реалізовується програма накопичення пшениці та сої для замовників у Єгипті та Європі.

"Компанія працює у надскладних умовах. "Агропросперіс" продовжує виробництво агропродукції та її експорт через альтернативні логістичні шляхи. Ми вдячні за кожний день ЗСУ та нашим колегам-аграріям. Зокрема, за самовіддану працю агровиробничих компаній Групи "Агропросперіс" на Сумщині та Чернігівщині. Практично щодня вони вирощують, доглядають за посівами та збирають врожаї під обстрілами. Від вашої мужності та стійкості, як і від нашої солідарності та єдності напряму залежить майбутнє України", - повідомили в компанії "Агропросперіс".

Благодійний фонд "Агропросперіс" с початку повномасштабної війни надав прямої допомоги 2,4 тисячам постраждалим від війни на загальну суму понад 30 млн. грн.

Відео дня