МБРР надасть Україні $200 млн за програмою прискорення приватних інвестицій у сільське господарство / Фото УНІАН

Україна розпочала реалізацію програми «Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство», в рамках якої у 2019 році було укладено угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) про позику у розмірі 200 млн дол.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, 20 травня 2020 року, після здійснення Україною внутрішньодержавних процедур, угода про позику набрала чинності.

"Реалізація "Програми Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України" дозволить Україні пом’якшити окремі обмеження на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема, малих і середніх підприємств (МСП), у сільськогосподарському ринку факторів виробництва та ринку товарів України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїна - друга у світі з експорту органічної продукції до ЄС

Відзначається, що для досягнення мети програми заплановано створити Державний аграрний реєстр і відкрити до нього доступ широкого загалу; провести інвентаризацію земель державної власності і внести відомості про них до Державного земельного кадастру; розробити методологію розробки планів землекористування для об'єднаних територіальних громад; провести супутникове картографування території України.

Крім того, програма передбачає створення автоматизованої системи оповіщення про зміни в Державному земельному кадастрі і посилення системи державного контролю на державному кордоні України з урахуванням вимог ЄС і кращих світових практик. Також передбачається розробка і введення в експлуатацію інтерактивної інформаційної системи про безпеку харчових продуктів і вимог ринків експорту.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет міністрів України схвалив залучення кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 350 млн дол. на відновлення української економіки.