Напередодні Угорщина, Болгарія, Словаччина і Польща ввели або тільки анонсували введення заборони на транзит українського зерна / фото УНІАН

Єврокомісія готова використати надзвичайні повноваження для заборони ввезення з України чотирьох продуктів - пшениці, кукурудзи, соняшника та ріпака, повідомляє Польське радіо з посиланням на власне джерело в Брюсселі.

Рішення на рівні ЄС має замінити односторонні рішення Польщі, Угорщини та Словаччини, а також Болгарії та Румунії. Крім того, Єврокомісія оголосила про початок розслідування щодо ввезення з України в ЄС інших "чутливих продуктів".

Питання загальноєвропейської заборони планується обговорити сьогодні на зустрічі віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса з представниками Польщі, Угорщини та Словаччини, а також Болгарії, Румунії та України. 

Відео дня

Заборона на імпорт українського зерна - головне

Напередодні Угорщина, Болгарія, Словаччина і Польща ввели або тільки анонсували введення заборони на транзит українського зерна через свої території. 

Разом з тим 18 квітня Україна і Польща нібито досягли розуміння у питанні транзиту українського зерна по польській території. 

В умовах російської морської блокади ЄС скасував всі тарифи і квоти на транзит українського зерна в інші регіони світу. Однак частина зерна "осіла" в європейських країнах, що викликало невдоволення місцевих фермерів. 

Хвиля протестів польських аграріїв проти експорту українського зерна призвела навіть до відставки польського міністра сільського господарства Генрика Ковальчика. 

Вас також можуть зацікавити новини: