Розгляд даної справи проходив з 2016 року / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною і недійсною постанову Кабінету міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, якою, в тому числі визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Читайте такожГройсман заявивши про неможливість зниження ціни на газ для населення без погодження з МВФ та ЄС

Згідно з повідомленням, розміщеній на порталі "Судова влада України", даний позов було подано громадською організацією "Тарифна мобілізація".

Відео дня

"Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив таке рішення у зв'язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині його узгодження з Секретаріатом Енергетичного співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та іншого, що в цілому призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола зацікавлених осіб. Зазначені порушення були визнані судом істотними та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті цієї постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що розгляд даної справи проходило з 2016 року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України постановою №315 від 27 квітня 2016 року прив'язав ціни на природний газ для побутових споживачів і виробників теплової енергії до рівня цін імпортованого газу з Європи.

Так, гранична роздрібна ціна газу для побутових споживачів з 1 травня 2016 року встановлена на рівні 6,879 тисячі гривень за 1 тисячу кубів (з урахуванням тарифів на транспортування, зборів та ПДВ), для виробників теплової енергії – 6,81 тисячі гривень за 1 тисячу кубів (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

З 1 листопада 2018 року Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення України на 23,5% – до 8550 гривень за тисячу кубометрів.