Ілюстрація / REUTERS

Російський уряд розширив перелік кораблів, яким дозволено здійснювати роботи з будівництва російського морського газопроводу «Північний потік-2», який Газпром прокладає в обхід України.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на російські ЗМІ.

Так, перелік кораблів, які будуть будувати «Північний потік-2», розширять ще на 23 кораблі, з яких 2 — російські, 12 — Нідерландські, а також кораблі з Кіпру, Іспанії, Бельгії та Фінляндії.

Відео дня

Збільшити кількість кораблів, які будуватимуть «Північний потік-2» вирішили для того, аби завершити будівництво газопроводу вчасно та запустити його до 1 січня 2020 року.

Читайте також"Північний потік-2" хочуть побудувати в обхід Данії

Зазначимо, що 29 червня Газпром відкликав одну заявку на прокладання «Північного потоку-2» у територіальних водах Данії. На розгляді у Данському уряді перебуває ще одна заявка.

Наразі Газпром отримав дозволи на будівництво «Північного потоку-2» у майже всіх країнах, через води та територію яких планують прокладати трубопровід, зокрема у Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині. Водночас, єдиною країною, яка поки не надала Газпрому дозвіл на спорудження газопроводу є Данія.

Напередодні повідомлялось, що «Північний потік-2» наразі готовий вже на 59%.

27 березня повідомлялось, що Данія відмовила Газпрому у прокладанні «Північного потоку-2» у своїх територіальних водах. Тоді на розгляді в уряду Данії перебувало ще 2 альтернативні маршрути прокладання газопроводу.