НКРЕКП повторно перевірить 19 газорозподільних компаній / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКП) повторно проведе позапланові перевірки 19 газорозподільних компаній бізнесмена Дмитра Фірташа на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу.

Читайте такожАМКУ почав розслідувати справу про концентрацію облгазів Фірташа

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Відео дня

Зокрема, позапланові перевірки стосуватимуться таких компаній як «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровськгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Івано-Франківськгаз»,«Київоблгаз», «Криворіжгаз»,«Львівгаз»,«Миколаївгаз»,«Рівнегаз»,«Сумигаз»,«Харківгаз»,«Харківміськгаз»,«Хмельницькгаз»,«Чернівцігаз»,«Чернігівгаз».

Зазначається, що необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищепереліченими компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.

Як повідомляв УНІАН, в березні-квітні НКРЕКП почала перевірки операторів газорозподільних систем в Україні, в результаті яких наклала максимальний штраф 850 тис. грн за донарахування в платіжках за газ на 17 операторів газорозподільних мереж групи «Регіональна газова компанія» Дмитра Фірташа.

Регулятор зобов'язав всі компанії провести перерахунки тим конкретним споживачам, по яких проводилася перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, по яких здійснювалися такі донарахування.

У групі компаній заявили, що не згодні з результатами перевірки і оскаржуватимуть їх у судовому порядку.