Ілюстрація / REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) дозволила "Нафтогазу" не штрафувати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків за невідповідність заявлених обсягів споживання газу фактичним.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

«Ця норма була обтяжливою для споживачів, особливо для ОСББ, які зараз не мають ресурсів, щоб професійно прогнозувати потребу в газі. Тому ми збільшили розмір допустимого відхилення між фактичним споживанням та заявленим з 5% до 10%, і надавали можливість коригувати показники до останнього дня місяця», — йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Відео дня

Читайте також«Нафтогаз» залучить міжнародних експертів для проведення незалежних антикорупційних розслідувань в компаніях групи

Там зазначають, що НКРЕКП надала "Нафтогазу" право взагалі не застосовувати штрафів за недобір газу. Водночас, для того, аби уникнути штрафів, ОСББ мають підписати з "Нафтогазом" додаткову угоду, яку, як повідомляють у Нафтогазі, уже надіслали споживачам.

Зазначимо, що ця норма стосується тих ОСББ, які мають власні котельні та укладають договори з "Нафтогазом" на купівлю газу для цих котелень.