Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" СЕТАМ (онлайн-аукціон OpenMarket) продало Херсонський нафтоперевальний комплекс за 200 млн грн, повідомила прес-служба СЕТАМ.

Читайте такожФонд гарантування завершивши ліквідацію «Брокбізнесбанку» другого збору в іспанії

«На аукціоні з продажу нафтоперевалки активно торгувалися між собою 5 учасників. В результаті конкурентних торгів широковідомий лот був проданий за 200 млн грн, що перевищує початкову ціну на 24%», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Інформація про учасників та переможця не розкривається.

Довідка УНІАН. У листопаді 2013 року група компаній ВЕТЕК, контрольована бізнесменом Сергієм Курченком, завершила оформлення угоди з придбання приватної компанії «Всеукраїнський промисловий союз», що володіє Херсонським нафтоперевалочним комплексом.

У кінці лютого 2014 року активісти "Правого сектора" зайняли Херсонську нефтеперевалку, після чого передали об'єкт під контроль правоохоронних органів. Восени 2014 року Приморський суд Одеси в рамках кримінального провадження у справі Курченка передав Херсонську нефтеперевалку в оперативне управління держпідприємству "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами".

У кінці серпня 2019 року "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" зажадало від Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) скасувати рішення про передачу Херсонського нафтоперевалочного комплексу в управління приватній компанії "Вествайд Трейд" і провести відкритий конкурс.