Ілюстрація REUTERS

Барель Brent на торгах у Лондоні подешевшав на 5,2%. Станом на 1:30 за Києвом котирування знизилися на $1,76, до $32,09, повідомляє Financial Times.

Читайте такожСаудівська Аравія запропонувала Європі нафту по $25 за барель - Bloomberg

Відео дня

Нафта подешевшала і WTI на торгах в США. Там вартість бареля знизилася на $1,26, до $30,85.

Зниження котирувань відбувається на тлі спаду ділової активності, спричиненого поширенням коронавірусу. Як повідомляє агентство Bloomberg на підставі оцінок експертів, мова йде про найбільш значне падіння попиту на нафту за останні десятиліття.

Скорочення авіаперевезень, переведення співробітників компаній на віддалену роботу призвів до того, що споживання нафти скоротилося на 3 млн барелів на день. Для порівняння: у 1980 році, коли світова економіка зіткнулася з нафтовою кризою, щоденне споживання знизилося на 2,65 млн барелів.

З початку цього року ціни на нафту впали на 50%. Тільки минулого тижня котирування Brent знизилися на 20%, що стало рекордним падінням за день з 1991 року, пише РБК.

За інформацією Goldman Sachs, у разі несприятливого сценарію щоденне скорочення споживання може до квітня зрости до 4 млн барелів. У нафтовому хедж-фонді Andurand Capital Management налаштовані більш песимістично, очікуючи зниження споживання до 10 млн барелів на день.