Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту в четвер вранці корекційно опускаються після ралі раніше цього тижня, свідчать дані торгів.

Читайте такожУ РФ похвалилися зростанням цін на російську нафту

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,16%, до 69,09 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,14%, до 63,48 долара за барель, повідомляє Прайм.

Відео дня

Корекційне зниження нафтових цін послідувало після ралі на новинах зі США. Зокрема, в середу міністерство енергетики країни повідомило, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 5 січня, знизилися на 4,9 мільйона барелів, або на 1,2%, до 419,5 мільйона барелів. Прогноз передбачав зменшення лише на 0,9%, або на 3,89 мільйона барелів.

Інвестори звернули увагу і на зниження видобутку за минулий тиждень, показник знизився на 2,9%, або на 290 тисяч барелів на добу, до 9,492 мільйона барелів на добу. Зменшилися запаси на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі (Cushing) - на 2,4 мільйона барелів, становивши 46,6 мільйона барелів. При цьому запаси бензину та дистилятів зросли.

Раніше вартість нафти підтримувалася зміною прогнозу Міненерго щодо вартості Brent і WTI в поточному році. Згідно з даними управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA), середня ціна бареля Brent в 2018 році становитиме 59,74 долара проти 57,26 долара в грудневому прогнозі, а середня ціна WTI - 55,33 долара (проти попереднього прогнозу в 52,77 долара за барель).