Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2011 рік".

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття відповідного рішення проголосували 263 народні депутати з 389 зареєстрованих у сесійній залі.

У зв`язку із зростанням світової ціни на нафту для стабілізації ціни на нафтопродукти передбачається зменшити тимчасово на три місяці ставки акцизного податку на бензини моторні – на 50 євро за 1000 кг (зі 182 до 132 євро) і на дизельне пальне – на 30 євро за 1000 кг (із 90, 69, 62, 42 до 60, 39, 32, 12 євро). Вказане приведе до зменшення надходжень до спеціального фонду державного бюджету акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) на 658,0 млн. грн. і акцизного податку із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) - 391,1 млн. гривень.

Відео дня

Оскільки ці надходження є джерелом наповнення Дорожнього фонду, з метою недопущення зриву запланованого обсягу дорожніх робіт передбачено збільшити витрати «Укравтодору» по загальному фонду на 1 млрд. грн. за рахунок збільшення надходжень податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг).

У законі пропонується здійснити перерозподіл бюджетних призначень на суму 2,7 млрд. грн. шляхом зменшення обсягу витрат споживання за програмою "Погашення зобов`язань за кредитами, одержаними під гарантію Кабінету міністрів України на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування" і збільшення обсягу витрат розвитку за програмою "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування" і "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах".

З метою якіснішого отримання громадянами швидкої медичної допомоги в законі передбачені витрати в сумі 100 млн. грн. на забезпечення пальним станцій (відділень) швидкої медичної допомоги шляхом надання додаткової дотації обласним бюджетам.