Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає, що парламент має розглядати законопроект щодо реформування газотранспортної системи після оприлюднення домовленостей між Україною та Росією у газовій сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам.

За його словами, дане питання «треба розглядати, коли будуть результати переговорів».

Відео дня

«Розглядати це питання потрібно буде комплексно після того, коли вже будуть чіткі обриси домовленостей між Україною та Росією щодо співпраці в газовій сфері. Поки що підстав поспішати приймати якесь рішення, поки невідомо, чим завершаться переговори, я не бачу», - наголосив голова ВР.

Він зазначив, що у п’ятницю у парламенті має виступити міністр палива та вугільної промисловості Юрій БОЙКО, якщо він буде у Києві, а не у відрядженні.

«Це дозволить з’ясувати нам обставини щодо того, які плануються перспективи використання газотранспортної системи», - зауважив В.ЛИТВИН.

Він також повідомив, що провів консультації з урядом й Адміністрацією Президента про доцільність розгляду законопроекту щодо реформування газотранспортної системи, і дійшов висновку, що парламенту «немає потреби поспішати з розглядом цього питання».

«Тому я на цьому тижні не бачу потреби розглядати даний законопроект», - додав В.ЛИТВИН.

Він зауважив, що необхідно вести мову про створення газотранспортного консорціуму, але при цьому необхідно виходити з інтересів України.

Як повідомляв УНІАН, проти розгляду законопроекту про реформування газотранспортної системи виступали фракції опозиції.