Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) одержало повідомлення від влади Ірану, яка повідомила, що сильний землетрус, який стався 9 квітня на південному заході країни, не завдав АЕС "Бушер" ніякої шкоди, передає РІА «Новини».

Кілька землетрусів, магнітуда першого з яких становила 6,3, сталися у вівторок приблизно за 90 км від іранського міста Бушер, поруч з яким розташована єдина в країні АЕС.

"Іран проінформував про цю подію МАГАТЕ, повідомивши, що станція не була пошкоджена, і викиду радіоактивних речовин не відбулося", - йдеться в заяві відомства.

Відео дня

Раніше представник ЗАТ "Атомбудекспорт", яке будувало АЕС "Бушер", повідомив РІА "Новости", що землетрус відчувався на станції, але на її роботу не вплинуло.

Як повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі, в результаті землетрусу в Ірані загинули щонайменше 37 людей, понад 850 отримали поранення.

Осередок землетрусу магнітудою 6,3, що стався напередодні, знаходився приблизно за 90 км від Бушера. З моменту основного удару відбулося близько 80 повторних поштовхів, зруйновано 12 сіл.

Поштовхи відчувалися також у Бахрейні, Дубаї та Абу-Дабі.