В Україні пальне суттєво здорожчає, вважає експерт / фото УНІАН

Вже цієї осені варто очікувати, що ціни на пальне в Україні зростуть до 60 гривень за літр через поступове збільшення світових цін на нафту.

Таку думку висловив засновник мережі АЗС "Прайм" Дмитро Льоушкін. Так, через скорочення видобутку сирої нафти Саудівською Аравією ціни на неї полетіли догори. Протягом серпня її ціна сягне 90 доларів за барель, що відіб'ється на ціні пального на наших АЗС.

"90 доларів бочка нафти на світовому ринку дорівнює 60 гривень літр бензину на АЗС в Україні. Протягом серпня нафта дорожчатиме до 90 дол. Котирування дизеля йде як нитка за голкою. На колонці ціна змінюється за середньою закупівлею мереж АЗС за останні 2-3 тижні. Тобто у середині вересня все станеться", - написав він.

Відео дня

За його словами, це ще оптимістичний сценарій. На думку Льоушкіна, найімовірніше, ціни на пальне до кінця літа зростатимуть щотижня на 1-2 гривні.

"Імовірність прогнозу - 90%. А ми якраз податки повернули, паливників силовики кошмарити почали. Просто джек-пот, панове", - додав власник мережі АЗС.

Новини про ціни на пальне - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, раніше Дмитро Льоушкін, засновник групи "Прайм", вказав на те, що внаслідок повернення довоєнних податків на пальне з 1 липня, великі мережі АЗС, відомі як маркет-мейкери, збільшать ціни на пальне до двох гривень до кінця липня.

Проте вже 3 липня мережі АЗС України збільшили ціни на пальне від 1 до 5 гривень за літр, а 5 липня вартість бензину марки А-95 в деяких мережах зросла ще на 2 гривні за літр.

Нещодавно Льоушкін також не порадував українців своїми прогнозами, зазначивши, що вже цього тижня цілком імовірне суттєве зростання цін на пальне через зміну нафтових цін та закінчення "доподаткового" ресурсу.

Вас також можуть зацікавити новини: