Сьогодні деякий бізнес та промислові підприємства тимчасово можуть залишитися без електропостачання / REUTERS

У четвер, 18 квітня, в Україні внаслідок масованих ударів РФ ракетами та дронами на електростанції може виникнути необхідність відключення світла для промислових підприємств та бізнесу.

Контрольовані обмеження електропостачання можливі у період 8:00 - 22:00, попередили в Національній енергетичній компанії "Укренерго". "Вони (графіки обмеження потужності, - Ред.) будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України", - йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що обсяги обмежень незначні. За відомостями НЕК, обмеження електропостачання не стосуються оборонних підприємств та об’єктів критичної інфраструктури.

Відео дня

Важливі новини про відключення світла в Україні - сьогодні про це варто знати

Росіяни навесні завдали низки ударів по українських об'єктах енергетичної інфраструктури, зокрема, у квітні в Київській області унаслідок ракетного удару знищена Трипільська теплоелектростанція.

17 квітня в "Укренерго" повідомляли, що в нашій державі стрімко зростає споживання електроенергії через похолодання та хмарну погоду. У компанії зазначили, що для покриття об'ємів споживання необхідно додатково включити три-чотири блоки на ТЕС, але зараз немає такої можливості, оскільки ці об'єкти є однією з головних цілей ворожих ракетних ударів.

У ДТЕК раніше попередили, що у Києві можуть застосувати графіки обмеження електричної потужності, якщо, зокрема, на споживання електроенергії буде підвищений попит. 

Вас також можуть зацікавити новини: