Фото REUTERS

Російські ракети, танки та літаки руйнують українські міста і вбивають мирних жителів, а енергетики відновлюють зруйновану інфраструктуру в умовах безперервних обстрілів з боку окупантів.

Про це йдеться у відкритому зверненні українських енергетиків до російських, повний текст якого оприлюднено на сайті ДТЕК.

"Ми працюємо під кулями, "Градами", "Смерчами", "Буратинами", "Іскандерами" та іншими знаряддями смерті, які вже за звуком підльоту та вибуху навчилися визначати наші діти. Щогодини ми виїжджаємо в поля і підіймаємо опори, гасимо трансформатори, які загорілися, і заново живимо міста і селища. І все це під гул канонад, свист реактивної артилерії та гуркіт авіаударів", - йдеться у зверненні українських енергетиків. 

Відео дня

"Ми вмираємо на своїх постах, у своїх цехах, у своїх будинках. Кожен день. Не тільки за себе, але і за вас. Тому що цей жахливий морок, він для нас виявився загальним", - відмітають енергетики.

Українські енергетики закликали енергетиків з Росії поки ще не пізно зупинити російську владу, яка розв'язала злочинну війну проти України.

"Ми стійкі духом і вірою, що переможемо. Ми знаємо, що цей жах війни принесли в наш будинок не стільки ваші сини, ваші брати, скільки ваша збожеволіла влада. Готова вбивати тисячами, бити нас ракетами, а вас кийками, кидати у в'язницю за слово, не виходячи зі своїх палаців. Дивлячись на вас і нас з палуб своїх яхт. Ми впевнені, що ви здатні зупинити вашу владу, яка розв'язала цю злочинну війну", - йдеться у тексті звернення.

"Наша перемога дасть вам шанс знайти свободу і повернутися в цивілізований світ", - підкреслили українські енергетики.