Перший етап передбачає викуп Німеччиною 30% акцій Uniper se / фото REUTERS

Після п'яти місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну найбільший німецький партнер "Газпрому" енергетична компанія Uniper домовилася з урядом Німеччини про фінансову допомогу у розмірі 15 млрд євро.

Про це повідомляє материнська компанія Fortum Corporation.

Стабілізаційний пакет складається з трьох основних етапів. Перший етап передбачає викуп Німеччиною 30% акцій Uniper se за 267 млн євро. Другий - додаткове вливання Німеччиною 7,7 млрд євро в капітал Uniper.

Відео дня

Третій етап передбачає збільшення кредитної лінії німецького державного банку KfW на 7 млрд євро для підтримки ліквідності.

Після часткової націоналізації Uniper фінська компанія Fortum залишиться мажоритарним акціонером, проте її частка скоротиться з 80% до 56%.

Uniper, Fortum і Уряд Німеччини працюють над зміною структури оптових газових контрактів компанії, яка призвела до мільярдного збитку, коли Росія раптово скоротила поставки.

Ситуація з газом і пільгова програма для німців:

22 липня 2022 року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у зв'язку з газовою кризою німецькі громадяни зможуть розраховувати на підтримку з боку держави.

Програма допомоги отримала назву "You will never walk alone", що перекладається, як "ти ніколи не будеш йти один".

Передбачатися, що буде розширено коло сімей, які мають право платити за газ за фіксованою ціною

Вас також можуть зацікавити новини: