Рішення прийнято без проведення громадських обговорень та обговорення з учасниками ринку / RFE/RL

9 квітня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила методику переходу на стимулююче регулювання (RAB-тарифи).

Рішення прийнято без проведення громадських обговорень та обговорення з учасниками ринку. Повідомляє народний депутат від "Слуги народу" Людмила Буймістр.

За її совами, НКРЕКП провело засідання на годину раніше, ніж було анонсовано напередодні на сайті Регулятора. До участі в онлайн-засіданні не було допущено зареєстрованих зацікавлених учасників – асоціацію ОСР "Розумні мережі" та саму депутатку Буймістер.

Відео дня

"Регулятор тільки на словах декларує відкритість і готовність до обговорень. Мене – народну депутатку – представницю українського народу – не допустили до участі онлайн, і можливості озвучити свої перестороги не дали. Просто не допустили. Профільні Асоціації також", – зазначається в пості.

Нагадаємо, нардеп Олексій Гончаренко звертався до НКРЕКП з вимогою перенести розгляд стимулюючого тарифоутворення на час після карантину.

Раніше ЕВА та Спілка операторів системи розподілу "Розумні електромережі" також зверталися до НКРЕКП з вимогою повернутися до розгляду переходу на стимулююче регулювання після закінчення карантину для забезпечення можливості представникам енергоринку ознайомитися та напрацювати свої пропозиції до методології.