В Україні зібралися збільшувати обсяги видобутку газу / ілюстрація REUTERS

Влада планує в найближчі три-чотири роки збільшити в Україні показник видобутку власного природного газу з 18-19 млрд кубометрів на рік до 23-25 млрд кубометрів.

Про це під час брифінгу щодо створення координаційного енергетичного штабу заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

"Ми будемо працювати над програмою збільшення видобутку природного газу та інших корисних копалин в Україні, щоб наш видобуток збільшився з існуючих 18-19 млрд кубів до хоча б 23-25 млрд кубів протягом найближчих трьох-чотирьох років, щоб країна таким чином була самодостатньою щодо природного газу", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, за словами голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, НАК не зможе тривалий час зберігати діючі тарифи для населення, якщо світові ціни на газ і далі будуть такими ж високими, як сьогодні.

Читайте такожУкраїнці будуть "з теплом та світлом": Шмигаль назвав ситуацію в енергетиці "абсолютно стабільною"А прем'єр-міністр Денис Шмигаль тим часом запевнив, що протягом поточного опалювального сезону тарифи на газ, тепло, електроенергію змінюватися не будуть.

Вас також можуть зацікавити новини: