Доставка газу – це окрема послуга, за яку повинен сплачувати кожний споживач / REUTERS

У боротьбі за споживача деякі постачальники природного газу поширюють неправдиву інформацію, що після укладення з ними договору постачання, споживач не повинен буде платити за окремим рахунком за доставку газу, що є маніпуляцією.

Про це заявив голова Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан під час виступу на вебінарі щодо нових можливостей ринку природного газу.

"Деякі постачальники газу зараз говорять про те, що якщо споживач буде брати у них газ, то сплачувати за доставку йому не потрібно буде - це маніпуляція. Доставка газу – це окрема послуга, за яку повинен сплачувати кожний споживач. У будь-якому випадку споживачі сплачуватимуть два рахунки: за спожитий газ та за його доставку", - зауважив Артем Компан.

Відео дня

Голова Асоціації наголошує, що вартість доставки газу встановлює НКРЕКП, до того ж для кожного ліцензіата індивідуально.

Крім того, Артем Компан розповідає, що це не єдині маніпуляції, до яких вдаються компанії, які хочуть увійти на ринок постачання газу населенню. Також лунають обіцянки, що якість газу зміниться після зміни постачальника.

"Споживачів вводять в оману, що при зміні постачальника якість газу також зміниться. Важливо розуміти, що якого б постачальника не обрав споживач, він отримуватиме однаковий з усіма іншими споживачами газ, а от питання щодо якості налаштування його обладнання залишиться. У певних випадках, споживачу потрібно звернути увагу перш за все на обладнання, яким він користується", - додав Компан.

Нагадаємо, що з 1 серпня цього року Уряд скасував механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами (ПСО). Відтепер вартість блакитного палива щомісячно визначається кожним постачальником, а споживач має можливість змінити постачальника газу.