Ілюстрація REUTERS

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) у першому півріччі зріс на 1,039 млрд дол., повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

Читайте такожНацбанк очікує на мільярди доларів від трудових мігрантів

За інформацією Держстату, за цей період надійшло 1,259 млрд грн нових інвестицій, але при цьому вибуло 278,7 млн дол., а позитивна переоцінка становила 58,6 млн дол.

Відео дня

Згідно з наведеними даними, найбільший приріст інвестицій - з Нідерландів (452 млн дол.), Кіпру (257,8 млн дол.), Німеччини (48,9 млн дол.).

Найбільший обсяг інвестицій, що надійшли, або 59,6%, спрямований в фінансову і страхову діяльність, 9,6% - в оптову та роздрібну торгівлю, 8,2% - у промисловість.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення операції Об'єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, за оцінками Держстату, надходження прямих іноземних інвестицій в економіку України за 2017 рік становило 1,871 млрд дол., зокрема найбільший обсяг інвестицій надійшов з Кіпру.

Національний банк оцінив приплив прямих іноземних інвестицій в економіку України в 2017 році в 2,307 млрд дол., зокрема без урахування операцій конвертації банками боргу в статутний капітал - в 1,8 млрд дол.