Прем'єр-міністр Володимир Гройсман / REUTERS

Надходження від малої приватизації з моменту її запуску становлять 926 мільйонів гривень, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте такожКабмін включивши 21 підприємство до списку великої приватизації-2019

"За вісім місяців з моменту запуску мала приватизація принесла державі 926 мільйонів гривень. На майданчику "Прозорро.Продаж" публічно і відкрито відбулися 744 аукціони", - написав прем'єр.

Відео дня

Гройсман зазначив, що для держави мала приватизація є можливістю залучити інвесторів, а для бізнесу - шансом на конкурентній основі купити об'єкти для розвитку своєї справи.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу у 2019 році.

До нього увійшли нові об'єкти й ті, які не встигли приватизувати минулого року. Загалом, це 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Надходження від малої приватизації в Україні в січні-лютому 2019 року становлять 150 мільйонів гривень.