Ілюстрація REUTERS

Надходження до бюджету від малої приватизації через прозорі електронні аукціони в системі "Prozorro.Продаж" за 9 місяців з моменту її запуску становлять понад 1 мільярда гривень, повідомляє прес-служба урядового порталу з посиланням на міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка.

Читайте такожКабмін включивши 21 підприємство до списку великої приватизації-2019

За словами міністра, за вказаний час було проведено 808 аукціонів в системі "Prozorro.Продаж", на яких продано 552 об'єкти державної власності, що виставлені на аукціон Фондом державного майна України та органами місцевого самоврядування.

Відео дня

Зокрема, продаж об'єктів нерухомого майна принесла 826 мільйонів гривень, майнових комплексів - 103 мільйони гривень, корпоративних прав - 101 мільйон гривень, транспортного устаткування - 29,5 мільйона гривень, промислової техніки - 10 мільйонів гривень.

"Є ось такі рекорди "малої" приватизації: найдорожчий успішно проданий лот - 57 мільйонів гривень за пакет акцій "Тернопільського радіозаводу "Оріон"; найдорожчий виставлений лот - 50 мільйонів гривень за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 квадратний метр; найбільше зростання ціни - 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 квадратних метрів у Хмельницькій області", - цитує прес-служба Саєнко.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу у 2019 році.

До нього увійшли нові об'єкти й ті, які не встигли приватизувати в минулому році. В цілому, це 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Надходження від малої приватизації в Україні в січні-березні 2019 року становили 184 мільйони гривень.