Ілюстрація REUTERS

Більша частина українців за останній рік стикалися з браком одержуваних доходів для покриття своїх витрат, і третина з них позичали необхідні кошти.

Читайте такожКабмін допускає долар по 28 гривень до кінця року

Про це повідомила заступник керівника проекту трансформації фінансового сектора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Юлія Вітка, представляючи результати дослідження Індексу фінансової грамотності ОЕСР, проведеного USAID спільно з Національним банком України.

Відео дня

"58% українців сказали, що протягом останніх 12 місяців були такі ситуації, що їхній дохід не покривав витрат. Це велика цифра. В тій же Польщі це 18%", - сказала Витка.

За її словами, з тих, хто змушений "зводити кінці з кінцями", 30% позичають гроші, тоді як у Польщі цей показник становить 12%.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням Індексу фінансової грамотності, проведеного Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) спільно з Національним банком, Україна посіла останнє місце в рейтингу фінансової грамотності серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), розділивши це місце за кількістю балів з сусідньою Польщею.

Опитування проводилося у всіх областях України серед громадян різного рівня добробуту у віці від 18 до 79 років, похибка становить плюс/мінус 2%.