Ілюстрація REUTERS

Україні необхідно продовжувати виконувати зобов'язання за поточною програмою з Міжнародним валютним фондом і почати переговори про нову програму вже в цьому році.

Читайте такожНацбанк розповів про ризики через паузи у відносинах з МВФ

Про це повідомила прес-служба Національного банку України з посиланням на заяву глави НБУ Якова Смолія в ході зустрічі з головним економістом Європейського банку реконструкції та розвитку Сергієм Гурієвим.

Відео дня

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили перспективи обслуговування зовнішнього боргу України, процес підготовки до входження міжнародних фінансових організацій в капітал державних банків і потенційну участь в цьому ЄБРР, а також розвиток електронних платежів.

За інформацією НБУ, представники ЄБРР висловили підтримку політиці гнучкого курсоутворення і режиму інфляційного таргетування, яких дотримується Національний банк, а також наголосили на необхідності збереження незалежності регулятора.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, яку в лютому було скасовано рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і визначення новим Кабінетом міністрів пріоритетів своєї політики.