Ілюстрація REUTERS

Національний банк України 18 липня разом з оголошенням оновленого макропрогнозу вперше опублікує прогноз облікової ставки на найближчі роки.

Читайте такожНацбанк обережно знижуватиме облікову ставку до 16%, – експерт

Про це повідомляється на сторінці регулятора в мережі Facebook.

Відео дня

"У липні разом з оприлюдненням чергового макроекономічного прогнозу Національний банк вперше опублікує та прогноз облікової ставки на найближчі роки", - сказано в повідомленні з посиланням на заступника глави НБУ Дмитра Сологуба.

В НБУ підкреслюють, що оприлюднення очікуваної траєкторії облікової ставки є черговим кроком на шляху до прозорішої та передбачуванішої монетарної політики центробанку, а також запорукою кращого розуміння учасниками фінансових ринків логіки дій НБУ.

"З точки зору Національного банку, прогноз процентної ставки - це зміцнення довіри до монетарної політики. Водночас для учасників фінансових ринків це є цінною інформацією для прийняття інвестиційних рішень", - додали в Нацбанку.

Як повідомляв УНІАН, члени Комітету Національного банку України щодо монетарної політики допускають продовження циклу пом'якшення монетарної політики у разі подальшого зниження фундаментального інфляційного тиску та поліпшення інфляційних очікувань.

Національний банк у червні зберіг облікову ставку на колишньому рівні - 17,5% річних - після того, як у квітні знизив її вперше за два роки. За інформацією регулятора, це необхідно для попередження інфляційних ризиків, які посилилися з моменту прийняття рішення у квітні.