Ілюстрація / REUTERS

В Україні зміцнення курсу гривні до долара досягло свого піку, вже в найближчі тижні американська валюта знову почне дорожчати.

Читайте такожНБУ почав публікувати вартість кредитів для бізнесу

Такий прогноз озвучив економіст Ілля Несходовський, передає «Обозреватель». На його думку, зараз настав найкращий час, щоб купувати долари.

Відео дня

Як зазначив економіст, зміцнення курсу гривні є тимчасовим, оскільки воно відбулося не в результаті зростання економіки, а завдяки великому припливу іноземного капіталу на ринок українських цінних паперів.

"Зараз найкращий час, щоб купувати долари... В одному з обмінних пунктів я бачив продаж доларів за ціною нижче 25 грн. Це унікально", – підкреслив він.

Несходовський вважає, що вже на поточному тижні буде спостерігатися певне послаблення національної валюти, а наприкінці серпня українці побачать зростання курсу долара.

На питання, чи зможе новий уряд України утримувати курс долара, експерт відповів: "Ні. Це питання ринку. Жоден прем'єр не зможе і не буде тримати – це не його компетенція. У нас немає когось, хто важелем коригує курс".