Раніше Зеленський закликав керівників митниць написати заяви про звільнення / фото president.gov.ua

Закарпатська митниця Державної фіскальної служби України (ДФС) в липні перерахувала 740 млн грн митних платежів до державного бюджету, що на 77% більше, ніж у червні цього року.

Читайте такожВідтепер передавати "на гору" не треба: Зеленський влаштував "рознос" митникам (відео)

Про це сказано на сторінці Офісу президента в мережі Facebook.

Відео дня

«У результаті скоординованих дій ОДА, Закарпатської митниці ДФС і правоохоронних органів перерахування до держбюджету в липні нинішнього року становили 740 млн грн, що на 77% більше, ніж у червні, і на 74% більше, ніж у липні 2018 року», - сказано в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що досягненню таких результатів передувало «призначення нового голови Закарпатської ОДА і відверта розмова президента Володимира Зеленського з місцевими митниками на початку липня».

Як повідомляв УНІАН, Зеленський своїм указом від 5 липня призначив Ігоря Бондаренка головою Закарпатської облдержадміністрації.

Під час наради на початку липня з працівниками Державної митної служби в Ужгороді Зеленський закликав керівників Чернівецької, Волинської, Львівської і Закарпатської обласних митниць написати заяви про звільнення.

Після чого виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Олександр Власов звільнив керівників цих митниць, а пізніше і сам написав заяву про звільнення.

Нацполіція вручила колишньому начальнику Закарпатської митниці повідомлення про підозру в розтраті майже 13 млн грн бюджетних коштів при реконструкції митного поста «Ужгород».