Джон Болтон / REUTERS

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон особисто намагатися переконати українське керівництво відмовитися від ідеї продажу компанії "Мотор-Січ" китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на дані з адміністрації президента США.

Читайте такожНовий виток торговельної війни: Трамп пообіцяв підвищити мита на товари з Китаю до 30%

Відео дня

За інформацією видання, на наступному тижні Джон Болтон відвідає Київ і планує зустріч з керівництвом "Мотор-Січ". "Ми поговоримо з Української про амбіції Китаю і про те, що ми бачимо в тому, що Китай має на увазі", - зазначає високопоставлений чиновник адміністрації. "Це все є частиною стратегії національної безпеки та національно-оборонної стратегії. Це стратегічна конкуренція з Китаєм ", - додає він.

Видання зазначає - угода з "Мотор Січ" широко сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення свого військового потенціалу.

За даними американських чиновників і авіаційних служб приватного сектора, китайці особливо хочуть отримати можливість виробництва важких авіадвигунів. "Раз ми утримуємо китайців від опанування цієї технології", - зазначає інших чиновник адміністрації президента США.

Придбання "Мотор Січ" буде сприяти нарощуванню воєнних сил Китаю, чого Вашингтон намагався перешкоджати шляхах введення ембарго на продаж товарів військового призначення.

Видання також зазначає, що офіційні особи України та Китаю відмовилися коментувати цю угоду.