Процес обміну дорученнями буде відбуватися в режимі онлайн / фото УНІАН

Кабінет міністрів України на черговому засіданні прийняв рішення про запуск пілотного проекту з цифровізації доручень на митні огляди.

Читайте такожКабмін скоротив кількість митниць до 16 з 26 – Нефьодов

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«... на засіданні уряду ми запустили пілот з цифровізації доручень на митні огляди. Запровадили пілотний проект для цифровізації спрямування процесу доручень про проведення митні огляди товарів і транспорту», - повідомив він.

Гончарук також підкреслив, що тепер весь процес обміну дорученнями відбуватиметься в електронному вигляді в режимі онлайн.

Повідомляється, що внесені зміни допоможуть зменшити кількість необгрунтованих затримок у митних оглядах, зменшать корупційну складову і зайві витрати для бізнесу.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня 2019 року уряд прийняв рішення про впровадження експериментального проекту з підвищення ефективності управлінських процесів в Секретаріаті Кабміну з використанням програмного продукту системи електронного документообігу IDoc.

9 вересня голова Державної митної служби України Максим Нефьодов повідомив про старт IT-аудиту основних систем нового відомства з метою визначення «вузьких» місць та підготовки плану цифрової трансформації митниці до грудня поточного року.