Ілюстрація REUTERS

В Україні відсьогодні вводиться в дію кодекс з процедур банкрутства, ухвалений Верховною Радою в жовтні минулого року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Читайте такожЖиття без боргів. Українцям дозволили стати банкрутами

«З 21 жовтня 2019 року вводиться в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набув чинності 21 квітня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 18 жовтня 2018 року ухвалила Кодекс України з процедур банкрутства, який впроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб.

Його метою є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин з відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у важкій фінансовій ситуації і потребують допомоги з боку держави.

Зміни в частині реформування корпоративного банкрутства мають антикорупційне спрямування і передбачають ряд прогресивних змін, які повинні забезпечити підвищення рівня виконання контрактів і поліпшення інвестиційної привабливості України, сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Президент Петро Порошенко підписав цей Кодекс у квітні 2019 року.