Нефьодов відповів на звинувачення в низьких доходах від митниці / фото УНІАН

Податкові платежі в липні-жовтні 2019-го зросли на 2,4% або $106 млн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте такожРецепт боротьби з контрабандою від Гончарука: змінити керівництво митниць у всіх областях

Про це повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook у відповідь на заяви голвои Офісу президента Андрія Богдана, що доходи від митниці істотно впали.

Відео дня

"Ось динаміка митних платежів за той час, поки наша команда створює Нову митницю. При цьому вартість оподатковуваного імпорту за цей час знизилася на 0,8% (газ і нафту падають в ціні на світових ринках). Так хто запускає міф, що "у Нефьодова не дуже вдається?", - написав Нефьодов.

Голова митниці додав, що 30 жовтня "було цікаве обговорення на комітеті Верховної Ради з податкової і митної політики".

"Зараз йдуть гойдалки - ми або робимо системну реформу митниці і звільняємо старі кадри (перші 500 вже готуються на вихід) або "не розхитуємо човен і використовуємо ті ж методи, що й раніше". Під ці гойдалки запускаються купи міфів. Просто думайте, кому це вигідно", - йдеться в пості Нефьодова.

Він додав, що його завдання - побудувати митницю, яка працює за законом.

"Моя задача проста як двері - будувати митницю, яка працює за законом, а не за телефонним правом. Яка користується довірою суспільства. Яка платить співробітникам адекватні зарплати - але і карає всіх неадекватних у власних рядах. Яка працює швидко і непомітно для білих імпортерів, експортерів", - написав голова митниці.

"Точно знаю, що більшість членів комітету поділяють таке бачення. І перемогти корупційну гідру ми можемо тільки разом. То зробимо їх разом?", - додав він.

Нагадаємо, 31 жовтня вийшло інтерв'ю голови Офісу президента Андрія Богдана на УП, в якому він повідомив, що його офіс консультується з Валерієм Хорошковським, зокрема, з питань роботи митниці. Він також зазначив, що в Нефьодова, на жаль,"дуже не вдається", але він вірить у нього.