НБУ законно прийняв рішення про виведення "Діамантбанку" з ринку / фото newsone.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність віднесення до категорії неплатоспроможних "Діамантбанку", повідомила прес-служба Національного банку України.

Читайте такожФонд гарантування завершивши ліквідацію «Брокбізнесбанку» другого збору в іспанії

"Суд 13 листопада відмовив у задоволенні скарг власників істотної частки в банку ТОВ "ПФК "Енергоінвест" (позивач), ТОВ "Інтер-Вент", ТОВ "Техно-Інвест" та Ігоря Керезя (треті особи на стороні позивача) і залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким було підтверджено законність рішення Національного банку України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що 29 травня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва дійшов висновку, що Національний банк законно прийняв рішення про виведення "Діамантбанку" з ринку, після чого позивач та треті особи на стороні позивача вирішили оскаржити дане рішення в апеляційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня 2017 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію до "Діамантбанку" на підставі рішення Національного банку України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

23 червня 2017 року НБУ прийняв рішення про ліквідацію "Діамантбанку".