Ілюстрація REUTERS

За відсутності ситуативних потрясінь і помірної активності Національного банку України щодо стримування ревальвації в листопаді можливе зміцнення гривні до рівня 24 грн/дол., вважають аналітики «Райффайзен Банку Аваль».

Читайте такожАгентство Moody's покращило прогноз щодо кредитного рейтингу України

Як сказано в аналітичному звіті банку, переданому УНІАН, в цілому баланс фундаментальних і технічних чинників грає на користь подальшого зміцнення гривні в листопаді.

Відео дня

«Тому за відсутності ситуативних потрясінь і за помірної активності НБУ щодо стримування ревальвації ймовірно зміцнення гривні до долара аж до 24,00-24,10 грн/дол.», - наголошується в звіті.

Разом з тим, у грудні аналітики банку очікують деякої девальвації - до рівня близько 25,5 грн/дол. до кінця року, - внаслідок вивільнення коштів з Єдиного казначейського рахунку.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на вівторок, 26 листопада, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 24,05 грн/дол., що є максимальним значенням за період з січня 2016 року, або майже за 4 роки.

Згідно з даними на сайті НБУ, попередній чотирирічний максимум було встановлено 30 вересня, коли офіційний курс гривні до долара становив 24,08 грн/дол.