Олексій Гончарук / REUTERS

Українська економіка зростає швидше, ніж у всьому світі, і зараз наша країна найпривабливіша для інвестицій, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час українського сніданку на Міжнародному економічному форумі в Давосі.

Читайте такожУкраїна залучила 1,25 мільярда євро від продажу бондів: коментар міністра фінансів

«Якщо подивитися на цифри, то в середньому наша економіка зростає швидше, ніж у світі», - сказав він.

Відео дня

За його словами, в країні є рекордні золотовалютні резерви, відбувається зміцнення гривні, що означає, що довіра до держави повернулася.

«За останні 6 місяців зроблено дуже багато. Ми завершили анбандлінг "Нафтогазу", ухвалили закон про концесії, передали більше 500 підприємств для приватизації, оновили менеджмент податкової, митної служб та Фонду держмайна", - сказав прем'єр.

Також Гончарук зазначив, що зараз наша країна найпривабливіша для інвестицій, оскільки її економіка стрімко розвивається.

«Україна зараз є найбільш привабливою для інвестицій як економіка, яка розвивається ... Ми трансформуємо країну настільки швидко, наскільки це можливо. Ми демонополізуємо нашу енергетику та інфраструктурну галузь. Ми міняємо системи освіти і охорони здоров'я, залучаючи туди інвестиції», - сказав він.

При цьому голова уряду заявив про відсутність корупції на вищому рівні.

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки, як мінімум, на 40% за п'ять років. За його словами, щоб забезпечити завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а у 2021-2024 роках – збільшуватися, як мінімум, на 7% на рік. Країна для досягнення мети зростання валового внутрішнього продукту в найближчі п'ять років має залучити 50 млрд дол. інвестицій.