Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України спільно з Офісом ефективного регулювання (BRDO) розробили перший реліз безкоштовного додатка програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО) "пРРОсто", який у даний час тестують близько трьох тисяч користувачів.

Читайте такожФОПам підвищили ліміти доходів: на скільки і кому

Про це повідомили в прес-службі Державної податкової служби України.

Відео дня

"Триває тестування першого релізу безкоштовного додатку «пРРосто», розробленого Державною податковою службою спільно з Офісом ефективного регулювання (BRDO). Додаток працює тільки в режимі "онлайн", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що наступні релізи цієї програми будуть виходити після затвердження нормативної бази та опрацювання пропозицій та зауважень тестувальників.

Згідно з повідомленням, дане програмне рішення для смартфонів і планшетів з операційними системами Android та iOS вже доступно для зареєстрованих тестувальників.

У прес-службі також анонсували, що незабаром додаток буде доступний для завантаження з Google Play market та App Store без додаткових запитів.

Запис на тестування проходить на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/, а свої пропозиції та зауваження можна надсилати безпосередньо через додаток «пРРосто».

"пРРОсто" взаємодіє через Інтернет з сервером податкової служби через відкритий інтерфейс і виконує функції: формування, підпис, відправка та видача чеків установленого формату, відкриття та закриття зміни, перегляд даних та інше.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня 2019 року прийняла закон, що дозволяє використовувати програмні РРО, поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорій використовувати РРО. При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізосіб-підприємців (ФОПів), які знаходяться на першій групі оподаткування.