фото bank.gov.ua

Запровадження в Україні середньострокового бюджетного планування дозволить ефективніше використовувати кошти на єдиному рахунку Державної казначейської служби, що, в свою чергу, сприятиме розвитку української економіки.

Читайте такожБюджет з початку року недоотримав 12% планових доходів - Держказначейство

Про це повідомила журналістам голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз за підсумками презентації звіту про роботу служби у 2019 році.

Відео дня

"Чомусь у нас склалася помилкова думка, що чим більше коштів на єдиному казначейському рахунку, тим краще. Коли ми подивимося історію використання коштів на єдиних казначейських рахунках в інших країнах ми побачимо нулі, тому що їх використовують в операціях з цінними паперами, надають кредити та інше, тобто кошти не лежать мертвим вантажем, а розвивають економіку. У зв'язку з середньостроковим плануванням і підготовкою трирічної бюджетної декларації ця історія буде мати позитивний результат і таких коштів не буде", - сказала Слюз.

Вона також нагадала, що залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби України на 1 березня 2020 року становив 17,18 мільярда гривень, на 1 лютого - понад 12 мільярдів гривень, а на 1 січня - 17,55 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, президент України в січні 2019 року підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо запровадження середньострокового бюджетного планування, прийнятий Верховною Радою в грудні 2018 року.

У січні 2020 року міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що Міністерство фінансів України розпочало підготовку трирічної бюджетної декларації на 2021-2023 роки, яка буде представлена на розгляд Кабінету міністрів до 15 травня.