Ілюстрація REUTERS

Новопризначений міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко вважає за необхідне підтримати українського виробника в умовах кризи, що насувається, викликаної поширенням коронавірусу.

Читайте такожЕксперт заспокоює: дефолту України та істотного обвалу гривні не буде

Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді.

Відео дня

«Україна і світ входять в складну економічну ситуацію. Зрозуміло, що криза завжди є очікуваною, але відбувається через непередбачені фактори. Таким фактором став коронавірус і, насправді, основні результати ми бачитимемо не зараз, а через 3-6 місяців, і це вперше, коли світова криза створена не фінансовими факторами", - сказав він.

За його словами, Україна, як і Євросоюз, і Сполучені Штати Америки, постраждає насамперед з точки зору виробництва.

«Виходячи з цього, серед пріоритетних завдань в економіці я бачу два напрямки. Перше - підтримати і збалансувати українського виробника в ситуації, коли ринки закриватимуться, ринки Євросоюзу запроваджуватимуть протекціоністські заходи, і важливо зараз допомогти бізнесу (маленькому, середньому, великому), який має виробництво. Зберегти їм виробництво, робочі місця, заробітну плату», - наголосив міністр.

За словами Петрашка, другим напрямом є створення фундаментальних умов для того, щоб український бізнес в нашій країні відчував себе добре. Тоді буде і приплив іноземних інвестицій та інвестування з-за кордону.

«Системні речі, які вважаю за необхідне зробити - продовження політики дерегуляції та створення умов, щоб бізнес мінімально стикався з органами влади», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд. Цього ж дня парламент призначив Дениса Шмигаля новим главою Кабміну і затвердив новий склад уряду.

Тимофій Милованов, який в уряді Олексія Гончарука очолював Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, не захотів працювати в новому уряді Дениса Шмигаля через зміну підходів до розвитку економіки.

З 10 березня тимчасово виконувачем обов'язків глави Мінекономіки було призначено першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Павла Кухту.

Сьогодні, 17 березня, Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.