Ілюстрація REUTERS

Найактивніше зростання показав індекс високотехнологічних компаній Nasdaq, збільшившись на 2,3% завдяки підйому акцій Amazon.com, Microsoft і Facebook.

Читайте такожThe Economist: Коронавірус змушує світ обирати між життям і гаманцем

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

"Федеральна резервна система (ФРС) повідомила про відкриття свопових ліній з центробанками ще дев'яти країн світу, щоб забезпечити безперебійну роботу залежить від долара глобальної фінансової системи. Раніше американський центробанк знизив ставки майже до нуля і виділив мільярди доларів на дешеві кредити", - йдеться в повідомленні.

Європейський центральний банк тим часом оголосив про нову програму купівлі державних облігацій на суму 750 мільярдів євро до кінця 2020 року.

Президент США Дональд Трамп в четвер повідомив, що існують способи лікування коронавірусу, які, на його думку, можна вивести на ринок в короткі терміни. Він також з оптимізмом висловився про шанси виділити сотні мільярдів доларів на допомогу американській економіці.

"Справа не тільки в Федрезерві, - сказав старший ринковий стратег Prudential Financial Квінсі Кросбі. - Справа в бюджетній стороні рівняння. Для ринку питання полягає в тому, скільки нам дійсно потрібно, а ступінь тяжкості кризи говорить про те, що нам потрібні такі обсяги, про яких ми на початку навіть не думали".

Медіанний прогноз аналітиків, опитаних Рейтер, вказує на 80%-ву ймовірність рецесії в США цього року навіть з урахуванням екстрених заходів.

Аналітики Bank of America в четвер сказали, що "американська рецесія вже тут".

Індекс Dow Jones Industrial Average у четвер зріс на 0,95% до 20.087,19 пункту, S&P 500 - на 0,47% до 2.409,39 пункту, а Nasdaq Composite підскочив на 2,3% до 7.150,58 пункту.

Капіталізація компаній, що входять в розрахунок індексу S&P 500, зросла на 94 мільярди доларів в четвер, однак з 19 лютого впала на 8,09 трильйона доларів, за даними аналітика S&P Dow Jones Indices Говарда Сільверблатта.

Підтримку ринку в четвер зробило зростання цін на північноамериканську нафту марки WTI на 25%, рекордними темпами в історії. Завдяки цьому енергетичний сектор S&P 500 виріс на 6,8%, максимально серед усіх субіндексів.

Тим часом кількість американців, які звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня підскочила до максимуму за два з половиною роки, оскільки компанії в секторі послуг перейшли до скорочень штату через пандемію.