Ілюстрація REUTERS

Національний банк України отримав з-за кордону партію готівкового долара і передав системно важливим банкам 130 млн дол. в обмін на безготівковий еквівалент.

Читайте такожНБУ розповів про хороші новини: коливання на валютному ринку ослабли

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, в аукціоні взяли участь 14 системно важливих банків, оскільки регулятор не має технічної можливості проводити такі торги з усіма банками.

Відео дня

За інформацією НБУ, найближчим часом очікується друга партія готівкових доларів, які також будуть передані банкам через аукціон в обмін на безготівковий еквівалент.

Також в НБУ повідомили, що регулятор другий день поспіль не проводить інтервенції з продажу валюти, і міжбанківський ринок балансується самостійно на рівнях близько 28 грн за долар.

За інформацією НБУ, з початку року регулятор для підтримки гривні продав на 1,5 млрд дол. більше валюти, ніж купив, але минулого року поповнив резерви на ринку на 8 млрд дол.

Також в НБУ нагадали, що регулятор не планує вводити обмеження на валютному ринку і за депозитами, а продовжить за необхідності згладжувати коливання на ринку шляхом продажу валюти.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на четвер, 26 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,96 грн/дол., тобто гривня, після зміцнення до долара у вівторок на 34 копійки, знову впала на 19 копійок.