REUTERS

Економіка Бразилії скорочується другий квартал поспіль, і, таким чином, країна вступила до фази рецесії.

Про це повідомляє РБК.

"З квітня по червень ВВП країни знизився на 1,9% по відношенню до попередніх трьох місяців. Показник першого кварталу також був переглянутий у бік зменшення з -0,2% до -0,7%. У річному вимірі за підсумками другого кварталу ВВП Бразилії зменшився на 2,6%", - говориться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВенесуела закрила кордон з Колумбією та оголосила надзвичайний стан

Наголошується, що спад сьомої за розмірами економіки світу вплинули зниження цін на сировину, уповільнення глобального економічного зростання, а також внутрішні фактори. У цьому році уряд запровадив жорсткі заходи економії, щоб впоратися з високим рівнем держборгу.

"В результаті різко скоротилися державні витрати, в тому числі допомога з безробіття, натомість зросли ставки податків. Споживчі витрати стримувалися високими процентними ставками, що досягають 14,25%, і впали у другому кварталі на 2,1%", - підкреслює видання.

Найбільшого скорочення зазнала промисловість, де, зокрема, обсяги будівництва впали на 8,4%. Обсяги транспортних, складських, поштових, фінансових послуг та страхування також пішли в мінус.

Читайте такожЕквадор став видобувати нафту собі в збиток

"Аналітики вважають, що економічне зростання не відновиться до 2017 року. Якщо це прогноз виявиться вірним, дворічна рецесія буде в Бразилії відзначена вперше з 1931 року", - резюмує видання.