Порошенко / УНИАН

Президент України Петро Порошенко закликав уряд поступово змінювати акценти в економічній політиці і переходити від стратегії макроекономічної стабільності до стратегії економічного зростання.

Про це він сказав в ході звернення до Верховної Ради.

Президент підкреслив, що орієнтиром роботи Кабінету міністрів має стати зростання доходів і добробуту населення.

Відео дня

"Кабінет міністрів на тлі досягнутої макроекономічної стабілізації та відновлення економічного зростання повинен від політики виживання перейти до стратегії розвитку і від макроекономічного оздоровлення - до економічного зростання, від затягування поясів – до стабілізації бюджетів домогосподарств і поступового зростання доходів українців", - сказав Порошенко.

Читайте такожПріоритетом бюджету-2017 має стати забезпечення обороноздатності України – Парубій

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України має намір розробити непопулістський механізм підвищення заробітних плат і пенсій, відповідає можливостям економіки.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, завдання уряду - реформувати систему оплати праці таким чином, щоб кожен український громадянин отримував гідну заробітну плату. Також він зазначив, що пенсійна система сьогодні вимагає змін.

На думку Гройсмана, праця українців є недооціненою, у зв'язку з чим державна підтримка має бути спрямована на стимулювання зростання зарплат.