Ціни на золото знижуються, але не так різко, як на інші сировинні активи, тому що інвестори розглядають дорогоцінний метал як надійний тил на тлі нестабільності фондових ринків, повідомляє Рейтер.

О 14.12 МСК золото торгувалося по $1.213,10 за унцію порівняно з $1.218 при закритті торгів у п'ятницю, а ф'ючерси з постачанням у серпні на Нью-йоркській товарній біржі втратили $2,90 до $1.215 за унцію.

"У п'ятницю був розпродаж акцій у США, і сьогодні вранці відреагували світові фондові ринки - сказав аналітик ВТБ Капітал Андрій Крюченков. - Є побоювання з приводу єврозони, і купівля золота як надійного вкладу підтримує ціни".

Відео дня

Угорщині потрібно буде скоротити витрати приблизно на 1,0-1,5 відсотка ВВП, щоб досягти цього року бюджетних орієнтирів, встановлених Міжнародним валютним фондом і Євросоюзом, але уряду також треба прискорити зростання, заявив у понеділок міністр економіки Георгі Матолші.

Курс євро до долара впав до чотирирічного мінімуму, а ціни на золото в євровалюті досягли рекордних 1.025,72 євро за унцію. З початку року курс євро до долара знизився майже на 17 відсотків, і хоча зазвичай це призводить до зниження доларових цін на золото, цей взаємозв'язок перестав діяти, тому що інвестори використовують і золото, і долар як страховку від ризику.

Запаси найбільшого у світі "золотого" ETF -фонду SPDR Gold Trust у п'ятницю знизилися до 1.286,359 тони з рекордних 1.289,839 тони днем раніше.