Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що без звіту уряду про соціально-економічну ситуацію в Україні та виконання бюджету за 2012 рік не можна ухвалювати бюджет на 2013 рік.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі віце-спікера.

М.Томенко зазначив, що «влада знову вирішила повернулася до ідеї ухвалити бюджет без дискусій і нинішнім складом парламенту». «Це зрозуміло, оскільки в новому парламенті без звітування про нинішній бюджетний рік важко уявити ухвалення цього законопроекту», - додав він.

Відео дня

Віце-спікер відзначив, що саме тому за основу ухвалили план максимального використання нинішньої парламентської більшості, яка, попри те, що велика кількість депутатів не проходить до наступного парламенту, залишається «машиною для голосування».

Водночас, М.Томенко наголосив, що сьогодні принципово важливо оцінити об’єктивну соціально-економічну і фінансову ситуацію в країні. Він нагадав, що уряд вже понад три місяці не інформував парламент про реальну ситуацію, відмовляючись приходити на сесію Верховної Ради з різних причин.

«По-перше, без реального розуміння того, що відбувається в економіці країни, якою є і буде фінансова ситуація, це зробити неможливо. Перш ніж ухвалювати основний фінансовий закон на рік, необхідно зробити відповідний аналіз та звіт попереднього», - сказав М.Томенко.

«По-друге, ухвалювати бюджет на 2013 рік повинен новобраний парламент, а не нинішній, легітимність якого точно не поширюється на 2013 рік», - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пинзеник заявляє про загрозливий рівні реального дефіциту держбюджету

Янукович схвалив збільшення дефіциту бюджету-2012 на 7,7 млрд грн