Міхеїл Саакашвілі / REUTERS

Голова виконавчого комітету ради Національних реформ Міхеїл Саакашвілі заявив про необхідність надати екстрений пакет допомоги малому та середньому бізнесу України.

Читайте такожМінекономіки: мораторій на перевірки стосується не всіх - кому не пощастило (інфографіка)

"Я дуже турбуюся, тому що якщо не вжити дуже екстрених заходів, екстрений пакет допомоги українському бізнесу... Хто може врятувати сьогодні економіку? У держави грошей немає. В уряду немає грошей на те, щоб когось підтримати, віддати їм. Єдиний, хто може врятувати країну в цей час, це український бізнес, причому особливо малий і середній бізнес", - сказав він під час ефіру на одному з телеканалів.

Відео дня

Також Саакашвілі додав, що держава не має створювати додаткових перешкод для бізнесу.

"Щонайменше, треба відстати від них, відпустити, не приймати нові закони типу №1210, коли "зараз податкова прийде, ще СБУшників на вас наведемо, ще податкова прибіжить, міліція і так далі. Ні, відпустити, полегшити. Навіть потрібно закрити очі на деякі речі. Так треба діяти вручну, коли ти хочеш успіху економіці. І дати людям можливість спокійно вільно дихати. Або ми себе будемо оцінювати з цієї точки зору, як вся влада, або в Україні буде дуже катастрофічно велика економічна й, зокрема, політична криза", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня президент України Володимир Зеленський Саакашвілі призначив на посаду голови Виконавчого комітету реформ. На думку Саакашвілі, сам факт його призначення свідчить, що Зеленський готовий йти на "неординарні кроки".