Деякі депутати Харківської міськради не проголосувала за бюджет-2022 з особистих мотивів / фото Wikimapia

Депутати фракції "Партія Шарія" не підтримали проект бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік.

Про це повідомили в інтернет-виданні "Редпост".

Перед голосуванням депутати повідомили про нібито недостатнє фінансування депутатського фонду, який вони використовують як допоміжне джерело для своєї діяльності.

Відео дня

При цьому харківський міський голова Ігор Терехов дав зрозуміти, що причина позиції фракції пов'язана з особистими інтересами одного з депутатів "Партії Шарія", який заробляє приватними перевезеннями й стурбований запуском в місті муніципального громадського транспорту.

Міський голова закликав депутатів керуватися не особистими, а громадськими інтересами.

"Ви сповідуєте подвійні стандарти. "Ми проголосуємо – а ви не відбирайте у нас транспортні маршрути!". Не хочете – не голосуйте! Ви не голосуєте за розвиток Харкова, швидкі допомоги, систему охорони здоров'я та соціальний захист. Будьте адекватними депутатами, які думають про розвиток Харкова, а не про політичні амбіції", – підкреслив Ігор Терехов.

Крім того, за бюджет не проголосували депутати фракції "Блок Світличної Разом!", пояснивши свою позицію тим, що в проекті бюджету передбачено недостатньо коштів на підтримку кооперативних будинків та ОСББ. Хоча до цього члени фракції визнали, що проект бюджету на 2022 рік – один з кращих, з яким вони працювали.

Довідка. У 2022 році фінансування галузі медицини в місті Харкові збільшилося на більш ніж 40% і склало 633 млн грн, на програму розвитку освіти спрямовано 6,07 млрд грн, а на галузь соціального захисту населення – 621 млн грн, що дозволить зберегти всі пільги на оплату послуг ЖКГ та проїзд.