newsradio.com.ua

Співробітники Державної фіскальної служби в результаті проведених оперативних заходів виявили та конфіскували майже 1 млн літрів контрафактного бензину різних марок вартістю понад 26 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні ДФС.

Встановлено, що одна з розташованих у Києві АЗС продавала незаконно вироблене паливо. На підставі санкції суду ДФС провела обшуки на розташованих у Києві, Київській та Черкаській областях АЗС та нежитлових приміщеннях, що використовувалися для ведення господарської діяльності, в ході яких вилучили паливо та фінансово-господарську документацію. Вказане паливо передали на експертизу, планується накладення арешту на вилучену продукцію. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Київська міська прокуратура. 

Відео дня

“Тіньові ринки є загрозою економічній безпеці держави. Співробітники ДФС, завдяки аналітичним можливостям служби, виявляють будь-які тіньові схеми на ринку паливно-мастильних матеріалів. Про ефективність такого підходу говорять результати роботи ДФС протягом першого кварталу цього року. За перших три місяці співробітники податкової міліції виявили контрафактного палива майже на 500 млн грн.

Служба не дозволить обкрадання держави та кожного з громадян України. Впевнений, що вже у середньостроковій перспективі ми здатні звести нанівець існування ринку контрафактного пального, що дозволить бюджету отримати додаткові надходження і стимулювати розвиток легального бізнесу”, – зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

За підсумками першого кварталу 2021 року ДФС вилучила понад 15 тис.тонн контрафактного палива, вартість якого перевищує 500 млн грн. Зокрема, наприкінці березня була конфіскована велика партія нелегального палива в Кіровоградській області на суму понад 1 млн доларів США. 

Раніше президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців активізувати боротьбу з нелегальними АЗС і міні-НПЗ.